Z tej okazji, nasi uczniowie (głównie z klas medycznych: 1C, 1D i 3D) przygotowali mnóstwo wegańskich przekąsek. To znaczy, że nie zawierały one: mięsa, mleka, jajek, miodu, sera itp. Na stole znalazły się m.in.: różne ciastka i babeczki, ciasto marchewkowe, pierogi z soczewicą, pizzerinki, hummus, koktajl truskawkowy i tarta szpinakowa z tofu. Stoisko cieszyło się sporym zainteresowaniem. Wielu uczniów i nauczycieli spróbowało wegańskiego jedzenia.
Zbieraliśmy przy tej okazji pieniądze, które przeznaczymy na opiekę nad naszymi żółwiami i wsparcie tegorocznej akcji Mam Haka Na Raka.
Dziękujemy wszystkim za wspólne świętowanie i mamy nadzieję, że udało nam się udowodnić, że dieta wegańska może być ciekawa i bardzo smaczna.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |