Głównymi organizatorami przedsięwzięcia byli uczniowie klasy 2b oraz Julia Kuchta z kl.3b, którzy podjęli się m.in. przygotowania stoiska z potrawami i specjałami kuchni wegetariańskiej. Akcja miała na celu pokazanie jak zdrowa i smaczna może być dieta niezawierająca produktów pochodzenia zwierzęcego. Chętni mogli spróbować różnorodnych ciast, ciasteczek z dodatkami pełnoziarnistymi, a nawet zupy dyniowej z imbirem. Pozytywne opinie uczniów, nauczycieli i Dyrekcji świadczą o dużym zainteresowaniu i atrakcyjności takich wydarzeń. Mamy nadzieję, że jeszcze nie raz będziemy mogli wziąć udział w nietypowej lekcji zdrowego żywienia, odpowiedniego traktowania zwierząt i szacunku dla przyrody.
Beata Jakubowska-Duszyńska
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |